Chléb, který není asi tak, jak by měl být

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g celozrnné žitné mouky
200 g chlebové žitné mouky
1 žloutek
400 ml podmáslí
100 ml vody
1,5 KL soli
1 KL cukru
1 PL octa
1 PL oleje
1 PL lněného semínka
1 PL kmínu
1-2 PL škvarků
1 kostka droždí

Postup přípravy receptu

  1. Těsto je umíchané a nakynuté v pekárně. Pak jsem ho vytáhla, utvořila 2 bochníky, dala na plech, shora nastřihla nůžkami a nechala ještě asi 25 minut kynout.

  2. Potřela vodou se solí a plech strčila do vyhřáté trouby péct asi na 180°C, pak jsem snížila na 170°C. Pekla jsem asi 0,5 hodiny. Při pečení jsem potírala vodou se solí.",


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!