Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 200 g hladké mouky
- 200 g celozrnné žitné mouky
- 200 g chlebové žitné mouky
- 1 žloutek
- 400 ml podmáslí
- 100 ml vody
- 1,5 KL soli
- 1 KL cukru
- 1 PL octa
- 1 PL oleje
- 1 PL lněného semínka
- 1 PL kmínu
- 1-2 PL škvarků
- 1 kostka droždí
Postup Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Postup přípravy receptu
-
Těsto je umíchané a nakynuté v pekárně. Pak jsem ho vytáhla, utvořila 2 bochníky, dala na plech, shora nastřihla nůžkami a nechala ještě asi 25 minut kynout.
Potřela vodou se solí a plech strčila do vyhřáté trouby péct asi na 180°C, pak jsem snížila na 170°C. Pekla jsem asi 0,5 hodiny. Při pečení jsem potírala vodou se solí.",