Chilli con carne arabico

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

6-8 ks arabského chleba
500 g mletého hovězího masa
2 středně velká rajčata
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 velká cibule
4 stroužky česneku
200-300 g uvařených osolených fazolí
chilli
drcený kmín
majoránka nebo oregano - podle vlastního uvážení, případně další koření
rajský protlak
250-500 ml bujónu
sůl
hrst petrželové natě
tvrdý sýr nastrouhaný na posypání

Postup přípravy receptu

  1. cibuľu, papriky a paradajky si nakrájame nadrobno

  2. do hrnca si dáme na olej cibuľku a chvíľu restujeme, k cibuli pridáme mleté mäso a opäť restujeme, kým nám mäsko zhnědne, pridáme nakrájanú papriku (všetky druhy,osobne som dala len polovičky z nich a myslím, že to bohate stačilo) a pridáme cesnak, restujeme

  3. pridáme soľ, chilli, rascu, majoránku/oregáno, prípadne iné koreniny - množstvo podľa každého chuti, opätovne chvíľu restujeme

  4. ďalej pridáme nakrájané paradajky a po chvíľke pridáme 2PL paradajkového pretlaku, nakoniec pridáme fazuľku (uvarenú doma/z konzervy) a bujón - pozor! - bujón nedáme celý, aby zmes nebola príliš riedka (dala som 250ml a stačilo)

  5. zmes necháme stále na miernom plameni a medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate, ktorú pridáme k mäsovej zmesi, mäsovú zmes necháme na plameni dovtedy, kým nebude mäsko urobené

  6. medzitým si narežeme arabský chlieb len na vrchu (asi 5cm otvor), nie po celej dĺžke !

  7. keď je mäsová zmes hotová, plníme ňou chlebíky asi do 3/4

  8. naplnené chlebíky dáme na plech a ich vrch zahneme tak, aby nám zmes počas pečenia nevytiekla

  9. chlebíky potrieme olejom a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom - množstvo syra podľa každého chuti, dáme do rúry a pečieme kým sa nám syr pekne roztopí/zhnedne


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!