Chilli con carne arabico
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 6-8 ks arabského chleba
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 středně velká rajčata
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 200-300 g uvařených osolených fazolí
- chilli
- drcený kmín
- majoránka nebo oregano - podle vlastního uvážení, případně další koření
- rajský protlak
- 250-500 ml bujónu
- sůl
- hrst petrželové natě
- tvrdý sýr nastrouhaný na posypání
Postup Chilli con carne arabico
Postup přípravy receptu
-
cibuľu, papriky a paradajky si nakrájame nadrobno
do hrnca si dáme na olej cibuľku a chvíľu restujeme, k cibuli pridáme mleté mäso a opäť restujeme, kým nám mäsko zhnědne, pridáme nakrájanú papriku (všetky druhy,osobne som dala len polovičky z nich a myslím, že to bohate stačilo) a pridáme cesnak, restujeme
pridáme soľ, chilli, rascu, majoránku/oregáno, prípadne iné koreniny - množstvo podľa každého chuti, opätovne chvíľu restujeme
ďalej pridáme nakrájané paradajky a po chvíľke pridáme 2PL paradajkového pretlaku, nakoniec pridáme fazuľku (uvarenú doma/z konzervy) a bujón - pozor! - bujón nedáme celý, aby zmes nebola príliš riedka (dala som 250ml a stačilo)
zmes necháme stále na miernom plameni a medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate, ktorú pridáme k mäsovej zmesi, mäsovú zmes necháme na plameni dovtedy, kým nebude mäsko urobené
medzitým si narežeme arabský chlieb len na vrchu (asi 5cm otvor), nie po celej dĺžke !
keď je mäsová zmes hotová, plníme ňou chlebíky asi do 3/4
naplnené chlebíky dáme na plech a ich vrch zahneme tak, aby nám zmes počas pečenia nevytiekla
chlebíky potrieme olejom a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom - množstvo syra podľa každého chuti, dáme do rúry a pečieme kým sa nám syr pekne roztopí/zhnedne