Chili con Carne III.
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- necelá lžička soli
- lžíce chili
- špetka pepře
- špetka mleté skořice
- 1/2 lžičky drceného pepře
- 1/2 lžičky sušeného oregána
- 1 plechovku krájených rajčat (400g)
- 1/2 kostky hovězího bujónu
- 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu (400g)
- (sterilovaná kukuřice)
- (lžička kakaa)
Postup Chili con Carne III.
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na středním ohni ve vodě povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme, vývar i slité maso ponecháme stranou.
Ve stejném hrnci rozpálíme oliv. olej, přidáme pokrájenou cibuli, pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme nakrájenou papriku a veškeré koření (sůl, chilli, pepř, skořici, kmín a oregáno). Minutu restujeme za stálého míchání, až se vše spojí.
Z ponechaného vývaru odebereme hrnek, rozmícháme v něm bujón a spolu s neslitými rajčaty a masem jej přidáme do hrnce k ostatním surovinám. Přivedeme k varu, ztlumíme, přikryjeme pokličkou a necháme pobublávat cca 40 minut, tekutina se zredukuje.
Poté scedíme a propláchneme fazole, přidáme je do hrnce (nyní se může navíc dodat i kukuřice a lžička kakaa). Necháme ještě asi 15 minut bublat a můžeme servírovat.