Chili con Carne III.

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 zelená paprika
necelá lžička soli
lžíce chili
špetka pepře
špetka mleté skořice
1/2 lžičky drceného pepře
1/2 lžičky sušeného oregána
1 plechovku krájených rajčat (400g)
1/2 kostky hovězího bujónu
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu (400g)
(sterilovaná kukuřice)
(lžička kakaa)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na středním ohni ve vodě povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme, vývar i slité maso ponecháme stranou.

  2. Ve stejném hrnci rozpálíme oliv. olej, přidáme pokrájenou cibuli, pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme nakrájenou papriku a veškeré koření (sůl, chilli, pepř, skořici, kmín a oregáno). Minutu restujeme za stálého míchání, až se vše spojí.

  3. Z ponechaného vývaru odebereme hrnek, rozmícháme v něm bujón a spolu s neslitými rajčaty a masem jej přidáme do hrnce k ostatním surovinám. Přivedeme k varu, ztlumíme, přikryjeme pokličkou a necháme pobublávat cca 40 minut, tekutina se zredukuje.

  4. Poté scedíme a propláchneme fazole, přidáme je do hrnce (nyní se může navíc dodat i kukuřice a lžička kakaa). Necháme ještě asi 15 minut bublat a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!