Česnekové opékané brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory vařené ve slupce
2 PL oleje
2 cibule
asi 4 středně velké stroužky česneku, i víc
asi 1 PL hrubé mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem, aby ztuhly. Neměly by být zcela dovařené. Oloupeme je a nakrájíme nejlépe nožem na hranolky, můžeme použít i hranolkový kráječ.

  2. Na pánev dáme olej, přidáme brambory a vše posolíme podle chuti. Brambory navíc poprášíme hrubou moukou a občas obracíme a opékáme, až jsou hranolky červené. V druhé půlce opékání přidáme i pokrájenou cibuli a asi 4 stroužky jemně pokrájeného česneku. Podle chuti můžeme nakonec ještě přidat trochu utřeného česneku.

  3. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kefírem, mlékem apod. Snadné, jednoduché, levné a přitom moc dobré. Můžeme podávat i jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!