Česnekové opékané brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- brambory vařené ve slupce
- 2 PL oleje
- 2 cibule
- asi 4 středně velké stroužky česneku, i víc
- asi 1 PL hrubé mouky
- sůl
Postup Česnekové opékané brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem, aby ztuhly. Neměly by být zcela dovařené. Oloupeme je a nakrájíme nejlépe nožem na hranolky, můžeme použít i hranolkový kráječ.
Na pánev dáme olej, přidáme brambory a vše posolíme podle chuti. Brambory navíc poprášíme hrubou moukou a občas obracíme a opékáme, až jsou hranolky červené. V druhé půlce opékání přidáme i pokrájenou cibuli a asi 4 stroužky jemně pokrájeného česneku. Podle chuti můžeme nakonec ještě přidat trochu utřeného česneku.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kefírem, mlékem apod. Snadné, jednoduché, levné a přitom moc dobré. Můžeme podávat i jako přílohu.