Česnekačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2-3 litry vody
- 2-3 kostky zeleninového bujonu
- 4-6 vajec
- 6 stroužků česneku
- Maggi
- sůl
- dušená šunka
- tvrdý sýr Eidam
- 4-6 topinek
Postup Česnekačka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit vodu, ve které rozpustíme bujóny, přidáme utřený nebo vylisovaný česnek, polévkové koření MAGGI, podle potřeby sůl.
Mezitím nebo předem si připravíme zavářku. Osmažíme na kostičky nakrájenou dušenou šunku vcelku, nakrájíme na proužky sýr a je lépe, když máme dopředu udělané topinky.
Když vývar zavaří, (musí opravdu hodně vařit!), tak si do misek opatrně vyklepneme vejce, aby zůstal žloutek vcelku.
Vejce zalijeme vývarem. Bílek se srazí, ale žloutek nám zůstane jako kulička na dně.
Přidáme sýr a šunku. Když vše promícháme, tak se žloutek rozlije, nebo mu pomůžeme lžící.
Polévka se tak krásně zabarví. Nakonec nalámeme topinku.