Červený králík s kapií a žampiony na smetaně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králičí maso (měla jsem hřbet a předek)
- 2-3 cibule
- 1 větší kapie
- 1 konzerva žampionů
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce mleté papriky
- kus sádla
- smetana 33% (může být i kysaná)
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 kuličky pepře
- špetka čerstvě mletého pepře
- sůl
Postup Červený králík s kapií a žampiony na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Králíka si naporcujeme, cibule si nakrájíme nadrobno a dáme jí osmahnout na sádle do růžova, dáme králičí porce a necháme je celé zprudka osmahnout, osolíme, opepříme, dáme rozmačkaný česnek, nasypeme mletou papriku, necháme jí chvilku zpěnit a hned maso zalijeme vodou a dusíme téměř doměkka.
Zatím si nakrájíme kapii na menší proužky a přidáme do omáčky, po chvíli ještě žampiony, které přecedíme a dusíme dál.
Nakonec dochutíme, do smetany si rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky a tím jí zahustíme, necháme ještě 1O-15 minut válet na menším plameni a mícháme..