Červený králík s kapií a žampiony na smetaně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí maso (měla jsem hřbet a předek)
2-3 cibule
1 větší kapie
1 konzerva žampionů
1 stroužek česneku
1 lžíce mleté papriky
kus sádla
smetana 33% (může být i kysaná)
2 lžíce hladké mouky
4 kuličky pepře
špetka čerstvě mletého pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si naporcujeme, cibule si nakrájíme nadrobno a dáme jí osmahnout na sádle do růžova, dáme králičí porce a necháme je celé zprudka osmahnout, osolíme, opepříme, dáme rozmačkaný česnek, nasypeme mletou papriku, necháme jí chvilku zpěnit a hned maso zalijeme vodou a dusíme téměř doměkka.

  2. Zatím si nakrájíme kapii na menší proužky a přidáme do omáčky, po chvíli ještě žampiony, které přecedíme a dusíme dál.

  3. Nakonec dochutíme, do smetany si rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky a tím jí zahustíme, necháme ještě 1O-15 minut válet na menším plameni a mícháme..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!