Červené zelí s křenem i na zimu
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 5 kg červeného zelí
- 40 dkg cibule
- 0,5 kg krystalového cukru
- 2 dl oleje
- 0,5 l octa
- 1 hodně plná sklenička od hořčice (2 dl) jemně strouhaného křenu
- 1 sáček klasického nakládacího přípravku Deko
Postup Červené zelí s křenem i na zimu
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrouhané zelí, drobně pokrájenou cibuli a ostatní přísady důkladně smícháme a necháme asi 2 hodiny odležet, aby zelenina pustila dost šťávy.
Pak napěchujeme do skleniček, část dáme do lednice pro přímou spotřebu, část sterilujeme asi 20 minut při 80 st. C.
Množství křenu je variabilní, pokud není křen dost ostrý, tak ho musíme dát více. Zjistíme ochutnáním promíchané krouhanice.