Červené papriky v balzamikovém octě

Recepty, Předkrmy

Suroviny

4 pěkné červené papriky
olivový olej
1/4 šálku balzamikového octa
sůl
pepř
K podávání:
bruschetty - opečené krajíčky bílého chleba (potřené česnekem, grilovaná polenta...)

Postup přípravy receptu

  1. Odstraňte z paprik semínka a nakrájejte je na jemné proužky. Zvolna poduste na troše oleje a balzamikovém octě doměkka, přibližně hodinu. Občas zamíchejte, papriky by se měly doslova rozpustit.

  2. Dochuťte solí a pepřem, pokud se vám budou zdát suché, přikápněte olej a ocet. Můžete přepasírovat, pokud vám budou vadit zbytky slupek. Podobně se dělají i tenká kolečka cibule, jen se navíc do octa vmíchá lžíce hnědého cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!