Červená čočka jako příloha

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 balíček červené čočky - 500 g
1 velká cibule
4 stroužky česneku
majoránka
1 lžíce hladké mouky
1/4 másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit čočku bez soli. Červená čočka se nemusí namáčet, je uvařená cca za 15-20 min.

  2. Mezitím si na pánev dám rozpustit máslo, přidám nadrobno nakrájenou cibuli a nechám lehce osmahnout. K tomu přidám česnek nakrájený na plátky a až začne vonět tak asi za 2 minuty přidám majoránku.. Pozor na připálení !!! A jednu lžíci mouky, aby vznikla světlá jíška..

  3. Když se čočka uvaří, tak jí scedíme, přidáme na jíšku do pánve a asi 2 minuty osmahneme, aby se mouka provařila.. Osolíme až nakonec..

  4. K čočce jsem dala uzenou kotletu a volské oko..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!