Červená čočka jako příloha
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 balíček červené čočky - 500 g
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/4 másla
- sůl
Postup Červená čočka jako příloha
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit čočku bez soli. Červená čočka se nemusí namáčet, je uvařená cca za 15-20 min.
Mezitím si na pánev dám rozpustit máslo, přidám nadrobno nakrájenou cibuli a nechám lehce osmahnout. K tomu přidám česnek nakrájený na plátky a až začne vonět tak asi za 2 minuty přidám majoránku.. Pozor na připálení !!! A jednu lžíci mouky, aby vznikla světlá jíška..
Když se čočka uvaří, tak jí scedíme, přidáme na jíšku do pánve a asi 2 minuty osmahneme, aby se mouka provařila.. Osolíme až nakonec..
K čočce jsem dala uzenou kotletu a volské oko..