Celerový krém s jablkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 1 menší jablko
- 2 plátky světlého toastového chleba (+ pár dalších na krutony)
- 1 lučina ve staniolu
- 100 ml smetany na vaření
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup Celerový krém s jablkem
Postup přípravy receptu
-
Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, ne do hněda, jen do sklovita. Pak přidáme na kostičky nakrájený toastový chléb, orestujeme a nakonec přidáme celer. Zalijeme vodou nebo vývarem (cca 1 litr), osolíme, opepříme a vaříme skoro doměkka. Ke konci varu přihodíme pokrájené menší jablko.
Vmícháme lučinu, necháme ji zcela rozpustit a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zjemníme smetanou, dochutíme a podáváme s krutony opečenými na másle.