Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé
Recepty, RybySuroviny
- cca 600 g rybího filé z tresky, kapra... bez přidané vody
- 100 g bílého jogurtu
- 30 g dijonské hořčice (nebo plnotučné)
- tymián nebo rozmarýn - nasekané lístky
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 1-2 rozšlehaná vejce
- strouhanka
- olej
Postup Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé
Postup přípravy receptu
-
Filety osušíme, osolíme a na hodinku je necháme odležet v marinádě, kterou jsme umíchali z jogurtu, hořčice, rozetřeného česneku a nasekaných lístků bylinek dle chuti, kterou jsme na ně nanesli.
Pak filety z marinády vyndáme, necháme okapat, protáhneme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a ihned smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem...