Buřtguláš Jidášovo ucho

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1000 g brambor
2-3 špekáčky
50 g sušených hub Jidášovo ucho
sůl
pepř
gulášová paprika
červená pálivá paprika
zelená nať z jarní cibulky
1 větší cibule
3-4 stroužky česneku
1,5 lžíce sádla
hladká mouka na zahuštění
1,5-2 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby - Jidášovo ucho - namočíme podle návodu na 2-3 hodiny do vody.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky a cibuli pokrájíme na malé kousky.

  3. Pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vsypeme gulášovou a pálivou papriku a zamícháme. Do tohoto barevného základu vmícháme pokrájené špekáčky, brambory a vše pěkně zprudka orestujeme. Zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Ke konci dušení přidáme namočené a pokrájené sušené houby Jidášovo ucho a ještě chvíli dusíme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme hladkou mouku, zakvrdlanou ve vodě. Krátce povaříme a vypneme. Zdobíme petrželkou nebo libečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!