Buřtguláš Jidášovo ucho
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1000 g brambor
- 2-3 špekáčky
- 50 g sušených hub Jidášovo ucho
- sůl
- pepř
- gulášová paprika
- červená pálivá paprika
- zelená nať z jarní cibulky
- 1 větší cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1,5 lžíce sádla
- hladká mouka na zahuštění
- 1,5-2 l vody
Postup Buřtguláš Jidášovo ucho
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby - Jidášovo ucho - namočíme podle návodu na 2-3 hodiny do vody.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky a cibuli pokrájíme na malé kousky.
Pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vsypeme gulášovou a pálivou papriku a zamícháme. Do tohoto barevného základu vmícháme pokrájené špekáčky, brambory a vše pěkně zprudka orestujeme. Zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Ke konci dušení přidáme namočené a pokrájené sušené houby Jidášovo ucho a ještě chvíli dusíme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme hladkou mouku, zakvrdlanou ve vodě. Krátce povaříme a vypneme. Zdobíme petrželkou nebo libečkem.