Bulgurové kebaby nebo karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 150 g bulguru
- 500 g mleté vepřové plece
- 1 vejce
- 2 řapíky celeru
- 2 jarní cibulky
- 1 kávová lžička římského kmínu
- 2 kávová lžička saturejky
- 2 kávová lžička rozmarýnu (lze použít popř. gyros koření)
- 1 polévková lžíce worcesteru
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
Postup Bulgurové kebaby nebo karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.
Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.
Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit.
Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem a grilovat.