Bulgurové kebaby nebo karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

150 g bulguru
500 g mleté vepřové plece
1 vejce
2 řapíky celeru
2 jarní cibulky
1 kávová lžička římského kmínu
2 kávová lžička saturejky
2 kávová lžička rozmarýnu (lze použít popř. gyros koření)
1 polévková lžíce worcesteru
2 polévkové lžíce strouhanky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.

  2. Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.

  3. Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit.

  4. Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem a grilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!