Bůčkové miniroládky s mletým masem a cuketou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- tenké delší plátky libového bůčku
- tenké plátky cukety krájené podélně
- 300 g mletého masa mix
- 1 vejce
- 1 cibule
- hořčice
- koření na mleté maso
- dijonská hořčice na potření
- grilovací koření
- hl. mouka
- sůl
- pepř
- cibule pod maso
Postup Bůčkové miniroládky s mletým masem a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí, naneseme ochucené maso po celém plátku a nahoru dáme cuketu. Stočíme do roládky.
Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a roládky ukládáme spojem dolů, těsně vedle sebe. Posypeme kořením a lehce podlijeme vodou.
Pečeme přikryté asi 30 minut. Po té odkryjeme a pečeme do zlatova. Výpek slijeme a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Chvíli povaříme. Podáváme s kaší, vařenými brambory nebo rýží.