Buchtová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1 kostka droždí
- 1 prášek do pečiva
- půl lžičky soli
- kůru z 1/2 citronu
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- Nádivky:
- 1)
- 1/2 kostky tvarohu
- 1 lžíce moučkového cukru
- citronová kůra
- 2)
- 3 lžíce švestkových povidel
- 1 lžíce mleté ořechy
- špetka skořice
- 3)
- 100 g mletého máku svařeného s
- 50 ml mléka
- 1 lžíce cukru
- citronová kůra
Postup Buchtová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme nádivky podle chuti, jak jsme zvyklí.
Do mísy dáme všechny sypké suroviny, nastrouháme k nim kostku droždí a promícháme. Zvlášť rozkvedláme mléko s vejci, spolu s olejem přidáme k sypkému a vypracujeme těsto.
Ihned vytvoříme buchty, které naplníme třemi druhy nádivek. Buchty naskládáme do silikonové formy na bábovku (nebo vymazané jiné formy) střídavě, vršek potřeme olejem a dáme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme asi 50 minut.