Bublanina s červeným a černým rybízem
Recepty, MoučníkySuroviny
- červený rybíz
- černý rybíz
- Havana rum (libovolné množství)
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku pískového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 3 vejce
- máslo
- polohrubou mouku na vymazání plechu
Postup Bublanina s červeným a černým rybízem
Postup přípravy receptu
-
Červený a černý rybíz namočíme přes noc do Havany, aby měl lepší chuť.
Předehřejeme troubu asi na 180°C, já mám plynovou bez čísel, tak to dávám na prostředek.
V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem a práškem do pečiva, ve vedlejší míse smícháme vajíčko, mléko a olej, prošleháme a potom nalijeme do první misky a vše spolu vyšleháme dohladka.
Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Dáme do trouby a pečeme dozlatova.