Bublanina s červeným a černým rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

červený rybíz
černý rybíz
Havana rum (libovolné množství)
3 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku pískového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
3 vejce
máslo
polohrubou mouku na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Červený a černý rybíz namočíme přes noc do Havany, aby měl lepší chuť.

  2. Předehřejeme troubu asi na 180°C, já mám plynovou bez čísel, tak to dávám na prostředek.

  3. V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem a práškem do pečiva, ve vedlejší míse smícháme vajíčko, mléko a olej, prošleháme a potom nalijeme do první misky a vše spolu vyšleháme dohladka.

  4. Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Dáme do trouby a pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!