Bublanina pro začátečníky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 400 g nevypeckovaných třešní
- 4 vejce
- 4 lžíce studené vody
- špetka soli
- 160 - 170 g moučkového cukru
- 120 g polohrubé mouky
- mocca lžičku nastrouhané citronové kůry (jenom pro bublaninu třešňovou, meruňkovou), pro jahodovou vanilkový cukr, nemusí být
Postup Bublanina pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, 4 PL studené vody a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, při šlehání si přidáme 1 PL pískového cukru.
Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme tři - čtyři lžíce mouky. Nakonec zašleháme zbylou mouku.
Do pekáče si namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení. Papír ještě můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou.
Těsto vylejeme na plech s papírem, pohážeme třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku na 15 minut na 210°C zvrchu i zespodu.
Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180°C a dopékáme ještě 20 až 25 minut.
Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.