Brokolice v česnekovémchipskabátku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g brokolice
- 100 g smažených bramborových lupínků s česnekovou příchutí
- 1 celé vejce
- 5 pl bílého jogurtu
- 3-4 pl hladké mouky
- olej na smažení
Postup Brokolice v česnekovémchipskabátku
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme odkapat.
Okraj sáčku s lupínky propícháme špendlíkem, aby ušel vzduch a válečkem na těsto pořádně několikrát přejedeme a tím lupínky hezky nadrtíme.
V hlubší misce promícháme vejce, jogurt a mouku.
V takto připraveném těstíčku obalujeme růžičky odkapané brokolice, vložíme do misky s lupínky, lehce protřeseme a smažíme do zlatavé barvy v menším kastrůlku ve větším množství rozehřátého oleje. Po usmažení dáme brokolici na papírovou utěrku odsát od přebytečného tuku.