Brokolice v česnekovémchipskabátku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g brokolice
100 g smažených bramborových lupínků s česnekovou příchutí
1 celé vejce
5 pl bílého jogurtu
3-4 pl hladké mouky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme odkapat.

  2. Okraj sáčku s lupínky propícháme špendlíkem, aby ušel vzduch a válečkem na těsto pořádně několikrát přejedeme a tím lupínky hezky nadrtíme.

  3. V hlubší misce promícháme vejce, jogurt a mouku.

  4. V takto připraveném těstíčku obalujeme růžičky odkapané brokolice, vložíme do misky s lupínky, lehce protřeseme a smažíme do zlatavé barvy v menším kastrůlku ve větším množství rozehřátého oleje. Po usmažení dáme brokolici na papírovou utěrku odsát od přebytečného tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!