Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 šálky zeleninového vývaru
2-3 nasekané stroužky česneku
1/4 šálku sojové omáčky
1/4 šálku cukru
1 kávová lžička strouhaného zázvoru
špetka chilli
2 lžíce škrobu
500 g brokolice
rýže na přílohu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit rýži tak, jak jsme zvyklí. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a krátce povaříme, nejlépe v páře. Uvařená brokolice by měla zůstat mírně křupavá a zachovat si zelenou barvu.

  2. V hlubším hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar. Přidáme do něj nasekaný česnek, sojovou omáčku, cukr, zázvor a chilli a mícháme, než se cukr rozpustí. Škrob rozmícháme v trošce studené vody a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání minutu povaříme.

  3. Na talíř naservírujeme rýži, obložíme růžičkami brokolice a přelijeme připravenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!