Brambory pečené v rajské marinádě s bylinkami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1 malý rajský protlak (cca 130-140 g)
1 velký bílý jogurt (cca 400 g)
pórek
rozmarýn
bazalka
oregano
tymián
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Pórek nakrájíme na kolečka. V misce smícháme jogurt s protlakem, bylinkami a osolíme.

  2. Brambory dáme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a promícháme. Přisypeme pórek a opět promícháme.

  3. Přidáme marinádu, promícháme a dáme péct do trouby na 220 stupňů. Kontrolujeme, aby se brambory nezačaly připékat, případně podle potřeby ztlumíme na 150 stupňů.

  4. Pečeme, než jsou brambory měkké. Ke konci můžeme přikrýt alobalem.

  5. Podáváme s volským okem, kysaným zelím, kvašáky nebo jen tak samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!