Božské pomerančové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
160 g cukru krupice
100 ml oleje
200 ml vlažné vody
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1-2 lžíce kakaa
Náplň:
250 g másla
200 g moučkového cukru
500 g polotučného tvarohu
Na dohotovení:
2-3 pomeranče
500 ml pomerančového džusu
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao.

  2. Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme cca 25 minut na 180°C. Potom necháme vychladnout.

  3. Máslo, tvaroh a cukr utřeme do hladkého krému. Tím potom potřeme vychladlé těsto.

  4. Oloupané pomeranče nakrájíme na tenké kolečka a poklademe na krém.

  5. Dvě třetiny džusu dáme do hrne a v něm rozpustíme vanil, cukr a přivedeme k varu.

  6. Jednu třetinu džusu rozmícháme s pudinkem a ten potom přidáme do vařícího hrnce. Mícháme 2 minuty do zhoustnutí.

  7. Ještě teplou polevou polijeme buchtu, do druhého dne necháme stuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!