Božské pomerančové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 160 g cukru krupice
- 100 ml oleje
- 200 ml vlažné vody
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1-2 lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 500 g polotučného tvarohu
- Na dohotovení:
- 2-3 pomeranče
- 500 ml pomerančového džusu
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
Postup Božské pomerančové řezy
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao.
Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme cca 25 minut na 180°C. Potom necháme vychladnout.
Máslo, tvaroh a cukr utřeme do hladkého krému. Tím potom potřeme vychladlé těsto.
Oloupané pomeranče nakrájíme na tenké kolečka a poklademe na krém.
Dvě třetiny džusu dáme do hrne a v něm rozpustíme vanil, cukr a přivedeme k varu.
Jednu třetinu džusu rozmícháme s pudinkem a ten potom přidáme do vařícího hrnce. Mícháme 2 minuty do zhoustnutí.
Ještě teplou polevou polijeme buchtu, do druhého dne necháme stuhnout v lednici.