Bleskový salát z červené čočky
Recepty, LuštěninySuroviny
- 100 g červené čočky
- 100 g listového špenátu
- kousek pórku
- mrkve
- cukety
- lněné semínko(strouhaná)
- kari
- kurkuma
- sůl
- pepř
Postup Bleskový salát z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme 1 dcl vody, přidáme čočku, špenát, nakrájenou zeleninu a lněné semínko na zahuštění. Osolíme, okořeníme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí, ihned odstavíme a jdeme si po svém:)
Čočka i zelenina pod pokličkou krásně změknou a vsáknou veškerou tekutinu - po 20 minutách je salát hotový.
Můžeme sníst ihned, ale skvělý je i studený.
Stejný recept jsem tu nenašla, takže přidávám - je to opravdu rychlovka, ideální do práce:)