Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek hladké cizrnové mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 hrnku vody
- 1/2 hrnku Ghee (přepuštěného másla) nebo rozpuštěného másla
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- sekané mandle nebo kešu ořechy na ozdobu
Postup Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne.
Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé pánve a za stálého míchání ji na nižším plameni 5-10 minut opékáme, až než se rozvoní a zezlátne.
Poté přidáme rozpuštěné ghee nebo máslo, cukrový sirup a kardamom a vymícháme vláčnou hmotu.
Tu rozetřeme do vymaštěné formy a povrch posypeme nasekanými oříšky.
Necháme v chladu ztuhnout a poté nakrájíme na kostičky.