Berounské sýrové podkovy
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 150 g chlebové mouky
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g čerstvého smetanového sýra
- 3 PL rozpuštěného sádla
- lžička soli
- 1/2 kostky droždí
- trochu cukru
- vejce na potření
- strouhaný Čedar
Postup Berounské sýrové podkovy
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl, tuk, sýr a nakonec kvásek z mléka, cukru a droždí. Pokud použijeme domácí pekárnu, dáváme suroviny v pořadí tekuté - sypké, droždí s cukrem zcela navrch), těsto řádně promísíme a necháme v teple kynout cca 1 hodinu. Poté ho rozdělíme na 8 kousků, každý vyválíme do válečku asi 30 cm dlouhého a tvarujeme podkovy. Na plechu je potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě horkovzduch na 180 °C dozlatova.