Bělehradský vepřový řízek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové řízky - kýta, krček
- 300 g brambor
- 3 ks zelených paprik
- 3 ks rajčat
- česnek podle chuti
- hladká mouka na obalení masa
- mleté chilli papričky
- sůl
- olej
Postup Bělehradský vepřový řízek
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji.
Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté trouby.
Pečeme na 200 st ještě asi 15-20 min.
Na výpeček z masa dáme na proužky nakrájené papriky, na kousky nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Mírně osolíme, můžeme také posypat čili papričkami, zalijeme malým množstvím vody a chvíli dusíme-cca 5 min.
Nové brambory-neoloupané nakrájíme na čtvrtky a přidáme k zelenině.
Přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí brambor. Zeleninu s dušenými bramborami podáváme jako přílohu k masu.