Batátový koláč s fazolkami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 střední batáty
1 lžička oleje
asi 200 g blanšírovaných fazolek
200 ml zakysané smetany
150 ml sýru cottage
100 g fety (istambulu, balkánu)
2 vejce
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Očištěné batáty nakrájejte je na tenké plátky a naskládejte na dno vymazané koláčové formy. Posypte pepřem, osolte a dejte péct na 20 minut.

  2. Mezitím zblanšírujte fazolové lusky. V misce promíchejte zakysanku, cottage, nastrouhaný sýr a vajíčka. Se solí opatrně, sýr je slaný dost. Fazolky dejte na předpečený batátový korpus a zalijte náplní.

  3. Pečte asi 25-30 minut (do ztuhnutí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!