Batátový koláč s fazolkami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 střední batáty
- 1 lžička oleje
- asi 200 g blanšírovaných fazolek
- 200 ml zakysané smetany
- 150 ml sýru cottage
- 100 g fety (istambulu, balkánu)
- 2 vejce
- pepř, sůl
Postup Batátový koláč s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 180 °C. Očištěné batáty nakrájejte je na tenké plátky a naskládejte na dno vymazané koláčové formy. Posypte pepřem, osolte a dejte péct na 20 minut.
Mezitím zblanšírujte fazolové lusky. V misce promíchejte zakysanku, cottage, nastrouhaný sýr a vajíčka. Se solí opatrně, sýr je slaný dost. Fazolky dejte na předpečený batátový korpus a zalijte náplní.
Pečte asi 25-30 minut (do ztuhnutí).