Balkánské koule s ajvarem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého drůbežího masa
6 vrchovatých lžic hotové bramborové kaše
1 vajíčko
6 lžic strouhanky nebo podle potřeby
sůl
bílý pepř
Solamyl na obalení
olej na smažení
Omáčka na zapečení: vše promíchat
350 ml ajvaru
100 ml mléka
300 ml smetany na vaření
2 velké stroužky česneku
sůl a čerstvá bazalka podle chuti
Na závěr:
100 g strouhaného balkánského sýru nebo Fety

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme se všemi dalšími surovinami, vytvoříme kuličky a obalíme je v solamylu.

  2. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, poté klademe do zapékací misky a zalijeme omáčkou z ajvaru.

  3. Přikryjeme alobalem a zapékáme v troubě 30 minut při 200 °C.

  4. Pak alobal odstraníme a posypeme balkánským sýrem. Ten necháme krátce rozpustit a podáváme s libovolnou přílohou: pečivem, rýží, těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!