Baby karotka na medu a tymiánu s parmezánem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- sáček mražené baby karotky (400 g)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce medu
- několik snítek tymiánu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce instantní polenty
- 2 lžíce na jemno strouhaného parmezánu
- + parmezán na ozdobu
- + balsamico krém (kdo nemá rád, nemusí)
Postup Baby karotka na medu a tymiánu s parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Na velkou pánev dejte rozpustit máslo, přidejte zmrzlou mrkvičku, med, tymián a pomalu nechte podusit, až mrkev, která pustí trochu vodu, změkne. Míchejte a pokuste se vydusit všechnu tekutinu, aby se mrkev začala trošku opékat - pozor, ať nespálíte, je tam med a začne karamalizovat.
V misce smíchejte instantní polentu s nastrouhaným parmezánem a přisypte do pánve. Důkladně promíchejte tak, aby byla mrkev stejnoměrně směsí obalená. Celé přesypte do pekáčku nebo na plech a dejte péci do trouby, předehřáté na cca 170°C. Kontrolujte, ať se nespálí. Dobu nedokáži odhadnout, já strčila do trouby kuchyňského sporáku a trochu jsem přiložila:D., po deseti minutách bylo hotovo.
Podle chuti přisolte, opepřete. Při podávání jsem trochu zastříkla balzamico krémem. Není to ale nutné, pokud jej nemáte rádi.