Babiččina zapomenutá, kroupová česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

4-5 větších brambor
1-2 Pl sádla
6-8 stroužků česneku
čerstvá majoránka
pepř
sůl
bujón
voda
předem uvařené velké kroupy (množství podle každého)
pažitka nebo pokrájená cibulková nať

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vodu s bujónem (nebo s kořením a bez bujónu) a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, 6 utřených stroužků česneku se solí, čerstvý mletý mletý pepř, čerstvou majoránkou, vložíme lžíci sádla a vše povaříme doměkka.

  2. Když jsou brambory měkké, přidáme k nim předem uvařené kroupy a ještě chvíli necháme projít varem.

  3. Nakonec přidáme pažitku, kterou dozobíme chutnou česnečku. Dochutíme. Do talířů pak můžeme ještě prolisovat zbytek česneku a pak na česnek nalijeme polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!