Arašídové řezy se žloutkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
12 bílků
12 lžic cukru
hrnek namletých arašídů nesolených
3/4 hrnku polohrubé mouky
Na náplň:
12 žloutků
1/2 hrnku cukru
250 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do husté pěny za postupného přidávání cukru. Pak přidáme arašídy a mouku. Opatrně promícháme a rozdělíme na 3 části.

  2. Každou část rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme na 180°C asi 8 minut. Pláty sundáme z papíru a dáme stranou.

  3. Mezitím si nad parou vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny.

  4. Vedle ve větší míse si připravíme změklé máslo a smícháme s vychladlou žloutkovou hmotou. Můžeme dochutit vanilkou nebo rumem, koňakem atd. Pláty pak natřeme náplní a slepíme na sebe.

  5. Povrch posypeme strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!