Žužli - mužli

Recepty, Houby

Suroviny

4-5 ks tvrdých hub (já měla žampiony, ale lepší jsou hřiby nebo křemenáče)
1 vejce
solamyl
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
1 jarní cibulka
kousek pórku
1/2 barevné papriky
vývar
voda
bujón
2-3 polévkové lžíce sojové omáčky
sůl
pepř
kari

Postup přípravy receptu

  1. Houby si nakrájíme na větší kousky, které obalíme v rozšlehaném vejci a v solamylu.

  2. Na oleji takto připravené houby osmažíme a vyndáme bokem na talířek.

  3. Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme zpět houby, zasypeme kari dle chuti (já dala cca 1/2 ČL), zastříkneme sójovkou a podlijeme vývarem nebo vodou s bujonem. Osolíme, opepříme a mírně provaříme - až se udělá ze škrobu sosíček. Podáváme s rýží, kterou můžeme ozdobit dýňovým semínkem. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!