Žraločí steak s chimichurri

Recepty, Ryby

Suroviny

2 žraločí steaky
1/2 červené cibule
1/2 bílé cibule
2 stroužky česneku
petrželka
sůl
zelená paprika
červená paprika
žlutá paprika
oliv.olej
brambory
trochu másla
citronový tymián
trochu limetkové štávy
oblíbené koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si předvaříme brambory. Steak osušíme a posypeme kořením na ryby.

  2. Na pánvi rozpustíme trochu másla, přidáme kapku oleje a steak smažíme asi 5 minut z každé strany. Do másla jsem přidala větvičku citronového tymiánu.

  3. Mezitím si dáme do mixéru cibule, papriky, česnek, petrželku a rozmixujeme na kostičky. Poté dochutíme solí, limetkou a nakonec asi 2 lžíce oliv.oleje. Necháme odstát.

  4. Brambory nakrájíme na plátky a usmažíme v oleji.

  5. Na talíř dáme brambory, posypeme domácí solí s rozmarýnem a citronovou kůrou. Samozřejmě kdo nemá, může dát klasickou sůl nebo bylinkovou.

  6. Položíme steak, dosolíme a naneseme na steak chimichurri a přelijeme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!