Zelený salát s cizrnou a quinoou
Recepty, SalátySuroviny
- 50 g směsi salátu:
- římský salát
- rukola
- polníček
- Dále:
- špenát
- lístky červené řepy
- 60 g uvařené cizrny
- 20 g quinoy
- 30 g mladého zeleného chřestu
- hrstka mungo výhonků
- 40 g avokáda
- 1/2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička šťávy z limetky
- 1 lžička kuliček růžového pepře
- 5 lístků máty nasekaných nadrobno
- Sůl
Postup Zelený salát s cizrnou a quinoou
Postup přípravy receptu
-
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.
Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v dostatečném množství vody. Doporučuji během vaření vodu přilévat.
Saláty a lístky vložte do mísy, přidejte klíčky, vychlazenou quinou, mátu, zakapejte olejem a limetovou šťávou, lehce osolte a zlehka promíchejte.
Salát nandejte na talíř či do misky, posypejte cizrnou, růžovým pepřem a nakrájeným avokádem.