Zelený salát s cizrnou a quinoou

Recepty, Saláty

Suroviny

50 g směsi salátu:
římský salát
rukola
polníček
Dále:
špenát
lístky červené řepy
60 g uvařené cizrny
20 g quinoy
30 g mladého zeleného chřestu
hrstka mungo výhonků
40 g avokáda
1/2 polévkové lžíce olivového oleje
1 čajová lžička šťávy z limetky
1 lžička kuliček růžového pepře
5 lístků máty nasekaných nadrobno
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.

  2. Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v dostatečném množství vody. Doporučuji během vaření vodu přilévat.

  3. Saláty a lístky vložte do mísy, přidejte klíčky, vychlazenou quinou, mátu, zakapejte olejem a limetovou šťávou, lehce osolte a zlehka promíchejte.

  4. Salát nandejte na talíř či do misky, posypejte cizrnou, růžovým pepřem a nakrájeným avokádem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!