Zelený salát s avokádem a vejci
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g různých salátových listů
- 1 zralé avokádo
- kousek čerstvého fenyklu
- 2 slepičí nebo 4 křepelčí vejce
- limetka
- Zálivka:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1-2 lžičky sirupu nebo medu
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř
Postup Zelený salát s avokádem a vejci
Postup přípravy receptu
-
Salátové listy (římského, ledového a rukoly) opláchneme a necháme okapat nebo odstředíme v salátové odstředivce. Avokádo zbavíme pecky, vyndáme ze slupky, nakrájíme na plátky a pokapeme limetkou. Salát dáme do mísy, přidáme avokádo a plátky fenyklu. Fenykl není nutný, ale máme ho rádi a zrovna jsem měla zbytek.
Olivový olej do salátů je skvělý citronový, bazalkový apod. Tři lžíce oleje prošleháme s limetkovou šťávou, sirupem, solí, pepřem a promícháme v míse se salátem.
Salát rozdělíme na porce a na každou položíme zastřené (nebo uvařené) 1 vejce slepičí nebo 2 křepelčí. Podáváme k různě upravenému masu nebo bezmasým pokrmům, ke kterým se salát hodí.