Zelený chřest s anglickou slaninou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- čerstvý zelený chřest
- anglická slanina
- špetka cukru
- špetka soli
- citronová kůra (2-3 plátky)
- kousek másla
- muškátový květ
Postup Zelený chřest s anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Chřest omyjeme a odkrojíme dřevnaté konce. Na dostatečně velký kus alobalu rozložíme plátky anglické slaniny (cca 6 plátků).
Na slaninu položíme chřest, posypeme špetkou cukru a soli. Přidáme citronovou kůru, kousek másla a špetku muškátu. Nakonec přes chřest poklademe ještě pár plátků slaniny a vše zabalíme do alobalu jako bonbón.
Pečeme v troubě na 200°C cca 25 minut. Podáváme jako přílohu k masu nebo jen tak např. jako předkrm.