Zelený chřest s anglickou slaninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

čerstvý zelený chřest
anglická slanina
špetka cukru
špetka soli
citronová kůra (2-3 plátky)
kousek másla
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Chřest omyjeme a odkrojíme dřevnaté konce. Na dostatečně velký kus alobalu rozložíme plátky anglické slaniny (cca 6 plátků).

  2. Na slaninu položíme chřest, posypeme špetkou cukru a soli. Přidáme citronovou kůru, kousek másla a špetku muškátu. Nakonec přes chřest poklademe ještě pár plátků slaniny a vše zabalíme do alobalu jako bonbón.

  3. Pečeme v troubě na 200°C cca 25 minut. Podáváme jako přílohu k masu nebo jen tak např. jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!