Zeleninový wrap
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- mini rajčata
- 1 opečené kuřecí prso
- 1/4 hlávky ledového salátu nebo 2 plátky pokrájeného čínského zelí (na proužky)
- vymačkaná šťáva z 1/4 citronu
- 2 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce cukru
- špetka soli
- 2 velké tortillové placky
- uzený salám
Postup Zeleninový wrap
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na osminky, maso na malé nudličky a osmažíme ho na pánvi, salát (nebo zelí) také rozkrájíme na proužky. Jednu zakysanou smetanu dáme zvlášť do menší misky a smícháme ji s citronovou šťávou, cukrem (přidala jsem trochu bylinkového dresingu:))
Tortillovou placku potřeme ochucenou smetanou, aby nám na ní smetana připomínala bílou plochu v dopravní značce,,STOP, zákaz vjezdu. Na to pak postupně položíme první salát, pak rajče a nakonec maso.
Z bočních stran přeložíme okraje placek směrem doprostřed přes suroviny (jen asi jen 5 cm). Poté každou placku pevně smotáme od dolního okraje. (Pak můžete výsledný výtvor uprostřed zešikma přeříznout, aby šlo vidět vnitřní uspořádání:))