Zeleninový wrap

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

mini rajčata
1 opečené kuřecí prso
1/4 hlávky ledového salátu nebo 2 plátky pokrájeného čínského zelí (na proužky)
vymačkaná šťáva z 1/4 citronu
2 lžíce zakysané smetany
3 lžíce cukru
špetka soli
2 velké tortillové placky
uzený salám

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na osminky, maso na malé nudličky a osmažíme ho na pánvi, salát (nebo zelí) také rozkrájíme na proužky. Jednu zakysanou smetanu dáme zvlášť do menší misky a smícháme ji s citronovou šťávou, cukrem (přidala jsem trochu bylinkového dresingu:))

  2. Tortillovou placku potřeme ochucenou smetanou, aby nám na ní smetana připomínala bílou plochu v dopravní značce,,STOP, zákaz vjezdu. Na to pak postupně položíme první salát, pak rajče a nakonec maso.

  3. Z bočních stran přeložíme okraje placek směrem doprostřed přes suroviny (jen asi jen 5 cm). Poté každou placku pevně smotáme od dolního okraje. (Pak můžete výsledný výtvor uprostřed zešikma přeříznout, aby šlo vidět vnitřní uspořádání:))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!