Zeleninový džuveč od babičky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/4 hrnku rýže
- 2 dcl studené vody
- 1/2 dcl olivového oleje
- sůl dle potřeby
- pepř dle potřeby
- koření Orientální směs
- 5 ks větších rajčat
- 1 malá cibule
- pórek
- žlutá paprika
- červená paprika
- fazolové lusky
- kukuřice
- hrášek
- lilek
- zelená petrželka
Postup Zeleninový džuveč od babičky
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu podusit s kouskem masoxu. Trochu podlít a dát do ní trochu protlaku. Na dno zapékacího pekáčku dáme asi 5 mm silně nakrájená rajčata po celém dnu. Posolit a popepřit.
Na ně dáme 1/2 dušené zeleniny a opět na ní nakrájená osolená a opepřená rajčata. Na toto všechno rozprostřeme tu syrovou rýži a na ní dáme zbylou udušenou zeleninu a na to ještě na tenko nakrájená rajčata.
Na to vše nalijeme 1/2 dcl vody. Nakonec opět opepřit a osolit rajské. Pevně zakrýt alobalem nebo pokličkou.
Pečeme 1/2 hodiny nebo dle potřeby aby byla rýže měkká.