Zdravotní marmeláda z černého jeřábu - aronie

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 l plodů černé jeřabiny
1 kg krystalového cukru
1/2 l vína (i ovocného)
1/2 lžičky skořice
5 hřebíčků (roztlučených)
sklenka rumu
větší špetka Sorbanu

Postup přípravy receptu

  1. Černé jeřabiny otrháme ze stopek, nekvalitní plody vyhodíme, ostatní propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Vsypeme je do kastrolu, podlijeme vínem a vaříme asi půl hodiny.

  2. Pak plody trochu podrtíme, přidáme koření a cukr a povaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme Sorban proti plísním a rum. Vařící marmeládu lijeme do menších skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladit. Černá jeřabina je velmi zdravá a léčivá na cévní choroby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!