Zapečené těstoviny farfalle
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstovin farfalle
- 50 g másla+něco navíc
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- svazek jarní cibulky
- 50 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 140 g eidamu
- 140 g šunky
Postup Zapečené těstoviny farfalle
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 200°C a polovinu másla nechte rozpustit ve větší pánvi s vyšším okrajem. Přidejte cibulku a minutu opékejte. Vsypte mouku, opékejte opět minutu a pak postupně vlévejte mléko, míchejte, aby se neudělaly hrudky. Osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku, zvyšte plamen a nechte omáčku probublávat a mírně zhoustnout.
Snižte plamen, do omáčky vmíchejte většinu sýru a šunku. Dochuťte podle uvážení. Těstoviny přendejte do zapékací mísy a přelijte šunkovo-sýrovým bešamelem. Posypte zbylým sýrem a dejte na deset minut zapéct.