Zapečené masové koule - italská trikolora
Recepty, Mleté masoSuroviny
- olivový olej
- 1 balení masových koulí AQ
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 plechovky rajčatového pyré
- sůl
- pepř
- 1 balení Mozarelly
- hrst bazalkových listů
Postup Zapečené masové koule - italská trikolora
Postup přípravy receptu
-
V pánvi si rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm masové koule (množství si dát podle potřebných porcí) ze všech stran dozlatova a pak je přendáme do zapékací misky.
Pánev si vyčistíme papírovými utěrkami, vlijeme lžičku oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, opékáme dokud nezesklovatí.
Přidáme rozmělněný česnek a poté i rajčatové pyré. Zahříváme a podle chuti osolíme a opepříme.
Nakonec směsí zalijeme masové koule v misce, poklademe plátky mozarelly a dáme na 3-5 minut pod gril, nebo do mikrovlnky, aby se sýr roztavil. Podáváme posypané bazalkovými lístky a můžeme přidat i opečený toast.