Zapečené kuřecí prsíčka s žampionovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsíčka
koření na kuře
sůl
olej
20 dkg žampionů
2 žemle
2 lžíce másla
trocha mléka
2 vajíčka
15 dkg šunky
špetka mletého kmínu
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme do lehce vymazané zapékací misky. Na ně rozprostřeme nádivku, překryjeme plátkem tvrdého sýra, upečeme dozlatova.

  2. Nádivka: Očištěné žampiony pokrájíme na plátky a na pánvi s máslem podusíme. Lehce osolíme, přidáme mletý kmín. Žemle pokrájíme na kostičky, přelijeme je horkým mlékem a necháme nasáknout.

  3. Zatím si pokrájíme šunku (ev. jinou uzeninu), přidáme jí k osmahnutým žampionům. Přidáme posekanou petrželku, špetku muškátového oříšku a celá vajíčka. Smícháme s namočenou žemlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!