Zapečené bavorské klobásky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks bavorských grilovacích klobásek (mohou být i vinné)
brambory uvařené do poloměkka ve slupce (cca 500 g)
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g nastrouhaného sýru (já použila gorgonzolu)
1 smetana na vaření
3 PL plnotučné hořčice nebo dijonské
2 vejce
hodně zelených bylinek (čerstvá petrželka, libeček)
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na plátky (pokud jsou nové, ponecháme i slupku) a naskládáme je do pekáčku nebo zapékací misky.

  2. Na oleji mírně opečeme klobásky, spolu s nimi orestujeme nakrájenou cibuli a ke konci i česnek.

  3. Cibuli s česnekem rozházíme na brambory, zlehka osolíme a navrch poklademe klobásky.

  4. Smetanu smícháme s vejci, nastrouhaným sýrem, hořčicí, bylinkami a podle chuti osolíme a opepříme.

  5. Touto směsí vše zalijeme a vložíme do rozpálené trouby na 200°C. Pečeme do ztuhnutí směsi a červené kůrčičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!