Zapečené bavorské klobásky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks bavorských grilovacích klobásek (mohou být i vinné)
- brambory uvařené do poloměkka ve slupce (cca 500 g)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g nastrouhaného sýru (já použila gorgonzolu)
- 1 smetana na vaření
- 3 PL plnotučné hořčice nebo dijonské
- 2 vejce
- hodně zelených bylinek (čerstvá petrželka, libeček)
- sůl
- pepř
- olej
Postup Zapečené bavorské klobásky
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na plátky (pokud jsou nové, ponecháme i slupku) a naskládáme je do pekáčku nebo zapékací misky.
Na oleji mírně opečeme klobásky, spolu s nimi orestujeme nakrájenou cibuli a ke konci i česnek.
Cibuli s česnekem rozházíme na brambory, zlehka osolíme a navrch poklademe klobásky.
Smetanu smícháme s vejci, nastrouhaným sýrem, hořčicí, bylinkami a podle chuti osolíme a opepříme.
Touto směsí vše zalijeme a vložíme do rozpálené trouby na 200°C. Pečeme do ztuhnutí směsi a červené kůrčičky.