Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřové Kosti s větším obsahem masa
- odkrojky mastnějšího masa napr. krkovička, plecko - větší kusy
- sůl
- česnek
- voda na podlití
- brambory
- kmín
- cibule (pokrájená na kostky)
Postup Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Postup přípravy receptu
-
Do pekáča vložíme kosti, kusy mäsa, presolíme, dobre potrieme prelisovaným cesnakom, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe pomaly na 160/170°C, kým mäsko nezmäkne za častého prelievania vypečenou šťavou. 20 minút pred koncom odstránime alobal, zvýšime teplotu na 190/200°C a dopečieme do červena.
Zemiaky pokráiame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme, pridáme kmín, na vypečenej masti osmaženú cibuľu a rozšťucháme. Podávame horúce mäso s rozšťuchanými zemiakmi, kyslou uhorkou a baraními rohmi.