Zábavná dieta Krůtí košíčky s brokolicovou nádivkou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 240 g krůtích prsou
- 150 g brokolice
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 50 g mozzarelly
- 3 malé lžičky olivového oleje
- 1 lžička bio koření na kuře (viz tipy a triky)
- + troška soli
Postup Zábavná dieta Krůtí košíčky s brokolicovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte si troubu na 190°C.
Očistěte si krůtí prsa od všech zbytků tuku i blanek a rozdělte je na 6 stejně velkých kousků.
Maso rozklepejte paličkou mezi dvěma igelitovými sáčky (nebo dvěma kusy potravinové fólie) do přibližně kruhového tvaru na tloušťku asi 3-4 milimetrů (šišoidy nevadí).
Všechny řízečky potřete z obou stran olivovým olejem a rovnoměrně okořeňte.
Silikonové formičky (viz tipy a triky) vyložte plátky masa tak, aby pokrývaly dno i stěny souvislou vrstvou a vytvořily tak tvar košíčku.
Formičky naskládejte do hlubšího pekáčku, přikryjte alobalem a dejte péct asi na 12 minut.
Mezitím si připravte brokolicovou směs.
Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte smažit do rozpálené pánve se 3 malými lžičkami olivového oleje. Jakmile cibule začne o okrajích tmavnout, přilijte do pánve trošku vody a přikryjte poklicí – tak vám cibule krásně změkna a zezlátne s minimem tuku.
Zatímco máte cibuli pánvi, rozeberte brokolici na malé růžičky (košťál odřízněte – viz tipy a triky) a spařte je jen asi 2 minuty v hrnci s mírně vroucí vodou.
Přeceďte a okamžitě zchlaďte studenou vodou, aby si brokolice uchovala krásně zelenou barvu.
Jakmile bude cibule krásně zlatavá a měkká, prolisujte k ní 3 stroužky česneku a smažte společně asi jednu minutu.
Poté přidejte brokolici, mírně osolte a ještě asi minutu společně prohřívejte.
Brokolicovou směs přesuňte do vyšší nádoby a společně se strouhanou mozzarellou a jedním vejcem rozmixujte ponorným mixérem (klidně nechte menší kousky).
Zelenou náplň rozdělte kávovou lžičkou do masových košíčků a vraťte přikryté do vyhřáté trouby asi na 15 minut. Nakonec odkryte alobal a ještě 5 minut dopékejte.
Podávejte třeba s lehkým zeleninovým salátem, nebo hráškovým pyré.