Vepřovo- sýrová sekaná a plněné papriky, z jednoho pekáčku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1,2 kg vepřové plece
3 ks sýra Camembert
(1 ks=120 g)
50 ml 33% smetany
1 cibule
1 malý kousek tvrdého rohlíku
2 lžičky drceného kmínu
sůl
mletý pepř
8 čerstvých bílých paprik
2 lžíce oleje
250 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy. Na masovém mlýnku ho nameleme do mísy, společně se sýry a cibulí. Na závěr dáme do mlýnku kousek tvrdého pečiva na vymletí zbylé směsi. Do směsi přidáme smetanu, koření a pořádně promícháme.

  2. Troubu dáme rozehřát na 170°C.

  3. Paprikám odřízneme vršky. Také malinko odřízneme i špičky, papriky se nám budou snadněji plnit. Odstraníme semínka a vypláchneme.

  4. Takto připravené papriky naplníme, můžeme udělat i několik větších kuliček a vše vyskládáme do pekáče s vývarem. Papriky pokapeme olejem a malinko osolíme.

  5. Ze zbytku mleté směsi vytvarujeme šišku a mokrýma rukama ji hezky uhladíme. Na pekáč s paprikami položíme vhodnou mřížku, na ni položíme masovou šišku a pekáč dáme do trouby. Pečeme cca 40-50minut, každý podle svého spotřebiče.

  6. Poté masovou šišku dáme stranou vystydnout a použijeme ji později po studenu. K paprikám zhotovíme rajskou omáčku podle svých zvyklostí a podáváme s knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!