Vepřovo- sýrová sekaná a plněné papriky, z jednoho pekáčku
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1,2 kg vepřové plece
- 3 ks sýra Camembert
- (1 ks=120 g)
- 50 ml 33% smetany
- 1 cibule
- 1 malý kousek tvrdého rohlíku
- 2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- mletý pepř
- 8 čerstvých bílých paprik
- 2 lžíce oleje
- 250 ml vývaru
Postup Vepřovo- sýrová sekaná a plněné papriky, z jednoho pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy. Na masovém mlýnku ho nameleme do mísy, společně se sýry a cibulí. Na závěr dáme do mlýnku kousek tvrdého pečiva na vymletí zbylé směsi. Do směsi přidáme smetanu, koření a pořádně promícháme.
Troubu dáme rozehřát na 170°C.
Paprikám odřízneme vršky. Také malinko odřízneme i špičky, papriky se nám budou snadněji plnit. Odstraníme semínka a vypláchneme.
Takto připravené papriky naplníme, můžeme udělat i několik větších kuliček a vše vyskládáme do pekáče s vývarem. Papriky pokapeme olejem a malinko osolíme.
Ze zbytku mleté směsi vytvarujeme šišku a mokrýma rukama ji hezky uhladíme. Na pekáč s paprikami položíme vhodnou mřížku, na ni položíme masovou šišku a pekáč dáme do trouby. Pečeme cca 40-50minut, každý podle svého spotřebiče.
Poté masovou šišku dáme stranou vystydnout a použijeme ji později po studenu. K paprikám zhotovíme rajskou omáčku podle svých zvyklostí a podáváme s knedlíkem nebo rýží.