Varmuža

Recepty, Moučníky

Suroviny

jablka - např. padanky
voda
škrob (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.)
45 g na 1/2 l tekutiny
cukr (med)
špetka soli
skořice
hřebíček
mléko (smetana)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájená jablka bez jadřinců i se slupkou, s cukrem, skořicí a hřebíčkem přivedeme do varu (nedovařený kompot), zahustíme škrobem (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.), povaříme cca 2 minuty do zhoustnutí. Vyrobili jsme v podstatě tužší jablkový puding s kousky nerozvařených jablek, ale bez mléka.

  2. Nalejeme do misek 1,5 cm pod okraj a necháme ztuhnout v lednici.

  3. Servírujeme tak, že do misky nalejeme 1 cm chlazeného mléka. Je to překvapivě chutné a osvěžující letní jídlo nebo dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!