Vajíčkový závin

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

plát listového těsta
100 g anglické slaniny nebo schwarzwaldské šunky
150 g baby špenátu
200 g zakysané smetany
4-5 vajec vařených natvrdo
2 hrsti parmazánu
1 hrst sušené smažené cibule
sušený česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na rozbalený plát listového těsta do tří čtvrtin šířky rozložíme slaninu, na ni dáme syrové listy baby špenátu, potřeme zakysanou smetanou a posypeme sušeným česnekem. Trošku - nepatrně, sýr i slanina jsou slané - posolíme.

  2. Na zakysanou smetanu rozložíme pokrájená vajíčka, posypeme cibulkou a parmazánem.

  3. Zabalíme a na pečícím papíru pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. asi 20 minut. Je dobré teplé a určitě i studené (pokud zbyde).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!