Vajíčkový závin
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- plát listového těsta
- 100 g anglické slaniny nebo schwarzwaldské šunky
- 150 g baby špenátu
- 200 g zakysané smetany
- 4-5 vajec vařených natvrdo
- 2 hrsti parmazánu
- 1 hrst sušené smažené cibule
- sušený česnek
- sůl
Postup Vajíčkový závin
Postup přípravy receptu
-
Na rozbalený plát listového těsta do tří čtvrtin šířky rozložíme slaninu, na ni dáme syrové listy baby špenátu, potřeme zakysanou smetanou a posypeme sušeným česnekem. Trošku - nepatrně, sýr i slanina jsou slané - posolíme.
Na zakysanou smetanu rozložíme pokrájená vajíčka, posypeme cibulkou a parmazánem.
Zabalíme a na pečícím papíru pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. asi 20 minut. Je dobré teplé a určitě i studené (pokud zbyde).