Vajíčkový salát s okurkou a římským salátem v jogurtovokřenové zálivce
Recepty, SalátySuroviny
- 4 vejce uvařená natvrdo
- cca 5 pěkných listů římského salátu
- cca 10 cm salátové okurky
- Na zálivku:
- 150 ml bílého jogurtu (já měla Choceňský)
- 3 PL Bavorského křenu
- 2 PL křenu s jablkem
- 1-2 prolisované stroužky česneku (dle chuti)
- ocet
- sůl
- pepř
- možno i pár kapek chilli koření
Postup Vajíčkový salát s okurkou a římským salátem v jogurtovokřenové zálivce
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostky. Listy salátu opláchneme, osušíme a nasekáme na drobno. Okurku oloupeme a nakrájíme na malé soudečky. Vše opatrně smícháme v misce, mírně osolíme, opepříme.
Směs na zálivku smícháme a dochutíme dle sebe. Zalijeme směs v misce a opatrně ale pečlivě promícháme. Dáme vychladit. Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem, lze samozřejmě dle naší volby.
Chuť by měla být lehce navinulá, pikantnější, ale ne příliš ostrá.