Vajíčkový salát s okurkou a římským salátem v jogurtovokřenové zálivce

Recepty, Saláty

Suroviny

4 vejce uvařená natvrdo
cca 5 pěkných listů římského salátu
cca 10 cm salátové okurky
Na zálivku:
150 ml bílého jogurtu (já měla Choceňský)
3 PL Bavorského křenu
2 PL křenu s jablkem
1-2 prolisované stroužky česneku (dle chuti)
ocet
sůl
pepř
možno i pár kapek chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostky. Listy salátu opláchneme, osušíme a nasekáme na drobno. Okurku oloupeme a nakrájíme na malé soudečky. Vše opatrně smícháme v misce, mírně osolíme, opepříme.

  2. Směs na zálivku smícháme a dochutíme dle sebe. Zalijeme směs v misce a opatrně ale pečlivě promícháme. Dáme vychladit. Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem, lze samozřejmě dle naší volby.

  3. Chuť by měla být lehce navinulá, pikantnější, ale ne příliš ostrá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!