Vaječné karbenátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

5 vajec
200 g tvrdého sýra (gouda)
1 rajče
2 lžičky hořčice
špetka soli
pepře
1 lžíce hladké mouky
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě (díky soli skořápky nepopraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout.

  2. Studené vejce zbavíme skořápek a nakrájíme pomocí kráječe na kostičky. Sýr nastrouháme na struhadle. Rajče nakrájíme na malé kostičky. Všechny tyto suroviny smícháme v misce, přidáme hladkou mouku, plnotučnou hořčici a jedno syrové vejce. Vše dobře promícháme a směs ochutíme podle potřeby solí a pepřem.

  3. Navlhčenýma rukama tvarujeme malé karbenátky, které pak hned obalujeme ve strouhance. Smažíme je v rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme s jarním salátem a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!