Tvarohová bábovka s mrkví a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku špaldové mouky
1 hrnek polohrube mouky
kypřící prášek do pečiva
1/2 hrnku cukru (bílý či třtinový)
2 lžíce medu
1 lžíce skořice
2 vajíčka
1/2 hrnku mléka (záleží na konzistenci těsta)
1/2 hrnku oleje
1-2 lžíce rumu (každý podle chuti - můžete přidat)
2 nastrouhaná jablka
2 nastrouhané mrkve
---
250 g tvarohu
120 g bílého jogurtu
1 vajíčko
2 lžíce rumu
---
kakao nebo karob (podle toho, jak to má každý rád)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny z prvního odstavce smícháme, stejně jako suroviny z prostředního odstavce.

  2. Dobře propracovaná a zamíchaná těsta spojíme dohromady. Těsto by mělo vzniknout tak akorát husté (ani ne tekuté, ani ne lepivé, ani ne tuhé). Popřípadě můžete přilévat mléko, či zahustit moukou.

  3. Půlku těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbytku těsta můžete přidat kakao nebo jak v mém případě karob.

  4. Bábovka se peče kolem 1 hodiny a 15 minut na cca 180°C. Hlídat by se ale měla zhruba po hodině pečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!